Πως ξεκινήσαμε

Από το 2002 το οινοποιείο Μελίδου, εμπλουτίζει με νέες ιδέες και γεύσεις παλιές, αγαπημένες ποικιλίες μαύρων σταφυλιών Cabernet Sauvignon, Merlot, και λευκών σταφυλιών Chardonnay από αμπέλια εξαιρετικής ποιότητας.

Οι αμπελώνες της οικογένειας Μελίδoυ, ακολουθώντας την « οινική κουλτούρα », με βαθιά γνώση και αγάπη δημιουργούν αποστάγματα αλήθειας στα οποία αντικατοπτρίζονται η καθημερινότητα, τα πάθη και τα όνειρα της ελληνικής παράδοσης.
Από το Σιδηρόκαστρο Σερρών σε ένα μικρό φυσικό παράδεισο σε μια ¨κρυφή κοιλάδα” απαράμιλλης ομορφιάς που διαρρέει ο ποταμός Κρουσοβίτης, η οικογένεια Μελίδoυ σας καλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον πολιτισμό και την ιστορία.

Οινοποιείο Μελίδου

Μοναδική ποιότητα από εξαιρετικής ποιότητας αμπελώνες

Το οινοποιείο μας βρίσκεται στο Σιδηρόκαστρο Σερρών και είναι μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση. Η σχολή που επιλέξαμε είναι μικρή παραγωγή Μεγάλη ποιότητα. Ο αμπελώνας μας είναι σε μια περιοχή με υψόμετρο περίπου 180 μέτρων και βρίσκεται στην κάτω κοιλάδα του ποταμού Στρυμώνα έχοντας στα δυτικά την λίμνη Κερκίνη που αποτελεί σημαντικό ρυθμιστικό κλιματικό παράγοντα.
Οι αποδόσεις της παραγωγής δεν ξεπερνούν τα 7500 κιλά ανά εκτάριο απαραίτητη προϋπόθεση για την ποιότητα των τελικών προϊόντων. Οι ποικιλίες που καλλιεργούμε είναι MERLOT CABERNET SYRAH CHARDONNAY και δεν θα μπορούσαμε να να παραλείψουμε τις εξαιρετικές ελληνικές ποικιλίες ΑΣΥΡΤΙΚΟ και ΜΑΛΑΓΟΥΖΙA γνωστές για την ζωηρή οξύτητα τους και τα αρώματα λευκών ανθών.
Το επικλινές αμμοαργιλοπηλώδες έδαφος και το σχιστολιθικό υπέδαφος προσδίδουν στους οίνους μας σπάνια μεταλλικότητα και αρώματα όπως αυτό της βιολέτας και του μύρου. Ο βορεινός άνεμος που φυσά αδιάκοπα κατά την βλαστική περίοδο συντελεί στην άριστη υγιεινή της πρώτης ύλης αλλά και στην αρμονική συσσώρευση των σακχάρων γεγονός που μας εξασφαλίζουν υψηλούς αλκοολικούς τίτλους και πληθωρικό μπουκέτο αρωμάτων κατά την ωρίμανση τους στο βαρέλι.
Από το 2006 ιδρύσαμε το μικρό μας οινοποιείο δίπλα στο σπίτι μας και το κτήμα της οικογένειας που βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Κρουσοβίτη. Από το 2009 αποκτήσαμε άδεια εμφιάλωσης. Το 2010 οι οίνοι της περιοχής απέκτησαν τον τίτλο ΠΓΕ και το 2012 μας δόθηκε το δικαίωμα χρήσης της ένδειξης ΚΤΗΜΑ ΜΕΛΙΔΟΥ.

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

ΜΑΥΡΟΣ ΒΡΑΧΟΣ

ΚΡΥΦΗ ΚΟΙΛΑΔΑ

ΛΕΥΚΗ ΠΟΛΗ CABERNET SAUVIGNON

ΛΕΥΚΗ ΠΟΛΗ ASSYRTIKO

ΛΕΥΚΗ ΠΟΛΗ CHARDONNAY

ΛΕΥΚΗ ΠΟΛΗ SYRAH ROSE

Οινοποιείο Μελίδου

Το χρονοδιάγραμμα μας

Location
Contact

Ίδρυση οινοποιείου

Το 2006 ιδρύσαμε το μικρό μας οινοποιείο δίπλα στο σπίτι μας και το
κτήμα της οικογένειας που βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Κρουσοβίτη.

2006

Location
Contact

Άδεια εμφιάλωσης

Το 2009 αποκτήσαμε άδεια εμφιάλωσης.

2009

Location
Contact

ΠΓΕ

Το 2010 οι οίνοι της περιοχής απέκτησαν τον τίτλο ΠΓΕ

2010

Location
Contact

ΚΤΗΜΑ ΜΕΛΙΔΟΥ

Μας δόθηκε το δικαίωμα χρήσης της ένδειξης ``ΚΤΗΜΑ ΜΕΛΙΔΟΥ``

2012

Call Now Button